Ελληνικός Μολοσσός

Από το 2000 ασχολούμαστε με την εκτροφή σκυλιών φύλαξης όπως  είναι ο μολοσσός της Ηπείρου, ο ελληνικός ποιμενικός και το λευκό ελληνικό τσοπανόσκυλο.

 Αυτά είναι τα επίσημα ονόματα που προκύπτουν από τον  Κυνολογικό  Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ)  και αφορούν σκυλιά που έχουν  κατηγοριοποιηθεί με βάση το  χρώμα και συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά. Η παρούσα διαδικτυακή δραστηριότητα ασχολείται κυρίως με τον ελληνικό μολλοσικό σκύλο.

Ο μολοσσικός σκύλος ξεχωρίζει για τον σωματότυπο του, κυρίως  από το μεγάλο κεφάλι, από τα χοντρά του πόδια, από τα κρεμαστά του μάτια και από τα μεγάλα και κρεμαστά προγούλια του.

Το βάρος στα αρσενικά φτάνει από 55 μέχρι 67 kgr και το  ύψος από 68 μέχρι 75 cm.  Μπορούμε να το παρατηρούμε  σε διάφορους χρωματισμούς αν και συνήθως  είναι επιθυμητός ο μονόχρωμος με πολύ μικρά σημάδια στο στήθος και στις άκρες των ποδιών.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούμε εκείνες τις γραμμές αίματος που εμείς θέλουμε να επιλέξουμε κάθε φορά  σε μία οργανωμένη  προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια ομοιόμορφη εκτροφή εντός του τύπου.

Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε σε κάθε φάση την κλειστή εκτροφή με μέτρο, δηλαδή την γραμμική αναπαραγωγή χωρίς ακραίες αιμομιξίες.

Σύμφωνα με  μελέτες και αρκετές γέννες που έχουμε κάνει, έχουμε πειστεί πλέον ότι είναι το καλύτερο μέσο στην σταθεροποίηση του τύπου.

Κεντρικός και βασικός στόχος μας  είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εκτροφή μας ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να παράγουμε συνεχώς μοναδικά, δυνατά, έξυπνα και υγιή σκυλιά του είδους που αναλύσαμε σύντομα παραπάνω.

Λίγα λόγια για εμάς...

Μάθετε λίγα λόγια για εμάς

Τα νέα μας...


Νέες Προσθήκες

Παρδάλης | Μολοσσός της ΗπείρουΟδυσσέας | Μολοσσός της ΗπείρουΦαίδρα | Μολοσσός της ΗπείρουΚλάρα | Μολοσσός της ΗπείρουΦαίδρα | Μολοσσός της Ηπείρου Μπέλλος | Μολοσσός της ΗπείρουΚλειώ | Μολοσσός της Ηπείρου
Μήτροπολη Καρδίτσας Τ.Κ. 43100 τηλ.: 6972 727235 e-mail: info@ellinikosmolossos.gr