Άρθρα

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ
Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2009 20:04

Ο ελληνικός μολοσσικός σκύλος, όπως και οι άλλοι φύλακες κοπαδιών, προστατεύει την περιοχή του. Από ένστικτο θεωρεί πως οτιδήποτε ανήκει σε αυτή είναι προσωπική ιδιοκτησία του και σκέφτεται ως εξής: «το σπίτι μου», «ο ιδιοκτήτης μου», «το αυτοκίνητό μου».

Η ράτσα είναι από φυσικού της δύσπιστη προς τους ξένους και τις αλλαγές του περιβάλλοντος. Στο βουνό οι σκύλοι δένονται με τα κοπάδια και περιπολούν στις μεγάλες εκτάσεις των βοσκότοπων. Προστατεύουν τα υπόλοιπα ζώα από τα αρπακτικά και κρατούν μακριά τους κλέφτες. Η ράτσα αυτή φυλάει το κοπάδι με άλλους ελληνικούς μολοσσούς που εργάζονται ως ομάδα με ιεραρχία αγέλης.

διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2008 18:06

Όλοι γνωρίζουν ότι ένας υψηλής ποιότητας, καλά ισορροπημένο διαιτολόγιο είναι πολύ σημαντικό για ένα σκυλί, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι τι θα πρέπει να περιέχει ένα τέτοιο διαιτολόγιο.

Υπάρχουν πολλών ειδών μάρκες και πολλά είδη τροφών και οι λάτρες των σκύλων συχνά διαφωνούν για τα σχετικά πλεονεκτήματα των τροφών που χρησιμοποιούν, όταν προκύπτει αυτό το θέμα. Έτσι δεν είναι απίθανο μερικοί άνθρωποι να μην μπορούν να βρουν την ουσία του πράγματος. Ωστόσο αν συνειδητοποιήσετε ότι οι διατροφικές ανάγκες του μολοσσού σας μπορούν να συγκριθούν με αυτές ενός λύκου και ότι οι λύκοι δεν ζουν μόνο με κρέας (τρώνε τα όργανα και τα κόκαλα με ήδη χωνεμένα λαχανικά) θα είναι ξεκάθαρο ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να επιβιώσει με ένα διαιτολόγιο που περιέχει αποκλειστικά κρέας, όπως το πεπτικό σύστημα του λύκου.

διαβάστε περισσότερα...
Λίγα λόγια για εμάς...

Μάθετε λίγα λόγια για εμάς

Τα νέα μας...


Νέες Προσθήκες

Παρδάλης | Μολοσσός της ΗπείρουΟδυσσέας | Μολοσσός της ΗπείρουΦαίδρα | Μολοσσός της ΗπείρουΚλάρα | Μολοσσός της ΗπείρουΦαίδρα | Μολοσσός της Ηπείρου Μπέλλος | Μολοσσός της ΗπείρουΚλειώ | Μολοσσός της Ηπείρου
Μήτροπολη Καρδίτσας Τ.Κ. 43100 τηλ.: 6972 727235 e-mail: info@ellinikosmolossos.gr